Miroslav Holec
Premium

Premium videa najdete nově i na YouTube

Miroslav Holec   15. října 2024

Na základě tipů od vás a průzkumu, který jsem udělal nejen s odběrateli mého Premium balíčku jsem se rozhodl zpřístupnit má Premium videa i na platformě YouTube. V tomto článku shrnu, jak to funguje.

Historické okénko

Během koronavirové doby jsem začal natáčet online webináře. Záznamy jsem následně umožnil u mě na webu zakoupit. Protože webinářů vzniklo více, dalo postupně smysl zpřístupnit je všechny v rámci jediného balíčku. V té době jsem nechtěl zaručovat tvorbu nového obsahu, takže vznikl Premium balíček s několika záznamy.

Postupně jsem ale začal natáčet nová videa a s tím jsem můj Premium začal označovat jako klasické předplatné. Vzhledem k množství obsahu jsem ho udělal v roční podobě a můžete si ho zakoupit u mě na webu. Od minulého měsíce si může zakoupit balíček i celý vývojářský tým (firma) a získat tak přístup pro celou doménu.

Za poslední měsíce jsem vytvořil více než 10 videí zaměřených na různé aspekty dotnetu. Zvýšil jsem kvalitu obrazu do 4K a přidal postprocesing v podobě doplňujících animací a vizualizací. Také jsem zapracoval na zvuku. Videa jsem opatřil kapitolami a ke každému videu dávám dema ke stažení.

Jenomže tvorba videa není jednoduchá. Jedna hodina obsahu mě stojí průměrně 8 hodin čisté práce, která zahrnuje přípravu obsahu, nastavení techniky, natáčení, střih, zvukovou úpravu a následně přípravu pro produkci. Přesto jsem se rozhodl nabídnout ještě levnější cestu k obsahu s využitím platformy YouTube. Ta má potenciál dostat obsah k více vývojářům. Vy budete mít obsah levnější a já snad zůstanu na svém.

Premium za 250 Kč na YouTube

Od dnešního dne můžete zakoupit můj balíček i v podobě předplatného na YouTube. Stačí si například pod videem kliknout na tlačítko Připojit se. Více najdete ve videu níže.

Okamžitě tak získáte přístup ke všem materiálům, které jsem natočil. Používáte-li rádi YouTube, oceníte, že:

  • že všechna videa (zdarma i placená) máte na jednom místě
  • každé premium video je rozděleno do kapitol
  • u videa najdete odkaz na playlist, související témata, odkazy ke stažení
  • u videa můžete psát vlastní komentáře a dotazy
  • jako členové najdete na záložce členství všechen nový obsah

Stejně jako u ročního předplatného máte možnost podílet se na návrhu témat. V sekci členství s vámi budu sdílet i aktuality ze zákulisí a speciálně pro členy na YouTube budu dělat nepravidelně nový stream Dotnet Plus. V tom se dozvíte o mém aktuálním stacku a nástrojích, které jsem v poslední době používal. V Dotnet Plus budu také sdílet trable při vývoji a jejich řešení. Naopak původní formát Dotnet Live bude zcela otevřený, ale pouze zaměřený na novinky ve světě vývoje.

Veškerý exkluzivní obsah v sekci Premium bude dostupný výhradně členům.

Jak to chodí na YouTube

Cena 250 Kč je měsíční, ale předplatné si nemusíte platit celý rok. Můžete si ho jednoduše zapínat a vypínat dle potřeby. Třeba když natočím zajímavé video nebo si budete chtít starší obsah znovu přehrát. Za 250 Kč se tak kdykoliv dostanete k celému mému archivu, který obsahuje již více než 40 hodin videa. Přesto chystám i věrnostní výhody. Tu první znáte z ročního předplatného:

  • po 6 měsících Premium na YouTube dostanete zdarma přístup na restapi.cz

Velmi pravděpodobně vymyslím i řadu dalších výhod do statického věrnostního balíčku, který dostane každý člen po 6 měsících. Už teď chystám například šablonu pro Blazor projekty.

Podpořit mě můžete i za 29 Kč

Pro ty z vás, kteří si nechtějí platit Premium nabízím možnost mi poděkovat za mou volně dostupnou tvorbu. Vytvořil jsem i předplatné za 29 Kč, kterým mě podpoříte a získáte:

  • přístup k mým volně dostupným videiím s předstihem
  • přístup do Dotnet Plus live streamu (bez záznamu)
  • pohled do zákulisí mé práce

image-20241014100535737

Závěr

Věřím, že nové předplatné si najde cestu k mnoha dalším vývojářům. Obě varianty (roční předplatné na webu i YouTube) budou fungovat současně. Obě platformy se trochu liší a myslím, že nemá smysl snažit se, aby obě dělaly totéž. V zásadě nechávám na vás, která forma vám bude milejší. Za pár měsíců pak uvidíme, co dále.

Máte dotazy nebo náměty k Premium? Napište mi na mirek@miroslavholec.cz